Avetinus Eisbock 25,5°

Ilustrační obrázek k článku

Podle pivovaru se ve 40. letech 20. století stala "nehoda", díky které se zrodil extra silný Weizenbock prostě tak, že při přepravě pivo částečně zmrzlo. Respektive voda v něm obsažená a tím se zkoncentroval alkohol i chuť. Současný sládek Hans Peter Drexler převedl tuto "chybu" do kontrolované výroby a vy tak máte možnost ochutnat pivo opravdu úchvatné a výrazné chuti. Jako základ se používá klasický Weizenbock Aventinus, kterém po vymražení části vody povyskočí stupňovitost z 18,5° na 25,5°. Eisbock má mahagonovou barvu, aroma po banánech, hřebíčku a zralých švestkách. Chuť je stejně intenzivní jako vůně a ještě se přidává alkoholová hřejivost. Má střední až nižší říz a vysokou plnost. Toto je opravdový tekutý chléb.

Typ

Eisbock

Stupňovitost

25,5°

Obsah alkoholu

12%

Hořkost - IBU

15

Pivovar

Private Weissbierbrauerei G. Schneider & Sohn

Město

Kelheim

Země

Bavorsko, Německo


https://schneider-weisse.de/en/node/54

https://www.ratebeer.com/beer/schneider-aventinus-weizen-eisbock/10514/


VRÁTIT SE ZPĚT

Otevírací doba

Pondělí - Čtvrtek 14:00 - 02:00
Pátek 16:00 - 04:00
Sobota 16:00 - 04:00
Neděle 17:00 - 01:00

Kontakt

Adresa:

V Kopečku (Svatojánské náměstí) 163
Hradec Králové, 500 03

Telefon:

+420 775 944 026 - přímo do Draka